08 april, 2010

Uppdatering och en tjej med otur

Nu ska vi se om jag kan sammanfatta lite om vad vi gjort sista tiden. Det är inte så mycket iof. Mest jobb och matlagning och städning och tvätt blandat med att styra upp barnens fritidsaktiviteter.
Nu har tjejerna påsklov och jag har två dagar ledigt och jobbar natt på fredag så dom kan vara hemma lite.

Påskhelgen var bra. Jag jobbade fredag och måndag, men fick iaf lördag och söndag ledigt. På påskafton hade vi vänner här och åt mat och påskdagen fyllde jag år.
På eftermiddan så var Emelie och Elin ute i och Emelie hoppar och ramlar och gör illa foten. Den svullnar och hon har rejält ont. Dagen efter verkar den lite bättre förutom att hon inte kan röra vristen och foten är lite vriden så hon inte får ner hela fotsulan i golvet. På kvällen blir det värre igen så på tisdagen tillbringar vi dagen med den allt annat än smidiga sjukvården.

Först samtal med rådgivningen med en förhoppning att få åka direkt till akuten och röntka. Men nej, vi måste gå via vårdcentralen. Ringer dit, väntar på att dom ska ringa upp. Får en tid, kommer in 45 minuter efter utsatt tid.
Läkaren misstänker en fraktur på vadbenet eftersom att det svullna och onda sitter ovanför fotknölen på vänster ben och smärtan går upp i benet och inte ner i foten. Remiss till ortopedjour och röntken. Åker till sjukhuset, väntar på röntken och sen ett par timmar till på jouren.
Läkaren konstaterar att det som tur var inte är någon fraktur utan en muskel och ledskada. Så istället för gips så räcker det med linda och kryckor. Två veckors vila från idrotten och sen kan hon börja rida och spela fotboll igen.

Idag blir det hockey i Globen. Djurgården-Linköping

Dagen på sjukhuset tillbringades i en rullstol



Nästan fyra timmar fick vi vänta innan vi kom i på
ett undersökningsrum.


Inga kommentarer: