17 april, 2010

Hur tänker dom

Under de här åren jag haft barn i skolan har jag varit på flera möten där det diskuterats sparförslag för skola och barnomsorg. Barngrupperna minskar och det kostar och bla, bla, bla.
Ena gången ska de stänga dagis och flytta dagisbarnen till förskoleklass/fritids lokalerna, en annan gång ska de stänga en högstadieskola, ev våran och en tredje gång så är det en skola i grannstaden som ska lägga ner etc.

Idag står det i tidningen att de kanske kommer att bygga moduler i skolorna för att alla barn ska få plats för att barngrupperna inte får plats. Behovet är akut.

Alltså, jag får inte ihop logiken. Emelie går i 6 an.....så fort svänger det inte. Man undrar ju var deras siffrorn kom från.
Vi föräldrar har nämligen alltid protesterat och sagt att de har fel.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag förundras över att liknande situationer uppstår över hela landet. Som om man från myndighetshåll varit helt ovetande om antalet barn som fötts för varje år och får en smärre chock när dessa ska börja skolan tex. Vad har man förväntat sig? Att barnen som fötts ska strunta i skolplikten, emigrera till varmare land eller bli hemskolade?

Nej, det är verkligen ett underligt fenomen i ett land som har stenkoll på antalet invånare.