17 februari, 2011

Vi fick rätt mot skolan

I många förtvivlade inlägg under hösten 2010 skrev jag om situationen i barnens skola och om dottern som var väldigt utsatt av en jämnårig elev och att hon mådde dåligt och fick stå ut med både tillmälen och ren misshandel. Skolan brydde sig inte något nämvärt. Men det var inte bara dottern som råkade ut för detta utan fler elever. Vi gick ihop oss och anmälde bla till skolinspektionen. Anmälningar från föräldrar till sex barn kom in i samma ärende.
Nu har jag precis läst skolinspektionens dom och YES, vi fick rätt och skolan har fått hård kritik. Inte för att detta kanske hjälper våra elever som redan farit så illa. MEN förhoppningsvis så förhindrar detta att samma sak kommer hända igen med andra barn och att de ska må så dåligt som våra barn gjort.
Nu ska skolinspektionen utreda eventuellt skadestånd till våra barn.

Vissa positiva saker har hänt. Den stora klassen är delad till två mindre. Dottern går inte med den andra eleven och hon har fått ny mentor som är helt underbar. Men de går fortfarande i samma skola och har vissa lektioner tillsammans och för en kort tid sen så blev dottern sparkad av eleven. Så bra är det inte......

1 kommentar:

Lotta sa...

Men vad skönt att det börjat hända saker. Känn dig stolt för vad du lyckats påverka än så länge. Föräldrar som står på sig behövs!